Un act de apreciere

Aceasta devine platforma pentru cooperarea noastra pe viitor.

Prima Biserică Română Baptistă din Chicago a fost întemeiată acum 102 ani.

În anul 1981, când am fost exilat din România şi m-am aşezat în orăşelul Wheaton (la 40 km. West de Chicago), Biserica aceasta m-a ales să slujesc alături de pastorul ei de atunci, Teodor Faur, în calitate de pastor asistent. Pe baza aceasta am primit dreptul de şedere în Statele Unite (green card). Am slujit în această calitate timp de cinci ani, dar am fost implicat în viaţa ei şi după aceea.

Acum zece ani, Biserica şi-a adus din România un nou pastor, Deliu Ionuţ, şi am avut bucuria să slujesc la instalarea lui în această funcţie. Dumnealui îşi face acum doctoratul în teologie într-un program condus de Prof. Dr. Radu Gheorghiţă, de la Seminarul Baptist din Kansas City (cu extensie la Bucureşti).

De o vreme încoace, legătura noastră s-a adâncit şi Deliu m-a surprins  spunându-mi că, împreună cu conducerea Bisericii, vor să-mi dea titlul de „pastor onorific”. Biserica a acceptat acest lucru cu bucurie şi Duminică, 19 iunie, a avut loc ceremonia de decernare a acestui titlu.

Vineri seara, sâmbătă seara şi Duminică dimineaţa am ţinut pentru dânşii cursul întitulat „Împărăţia lui Dumnezeu aici şi acum”. Aceasta devine platforma pentru cooperarea noastră pe viitor.

Cu multă recunoştinţă pentru Deliu Ionuţ şi pentru fraţii şi prietenii mei de la Prima Biserică Baptistă din Chicago.

Categorii